Personalista.com

Personalista.com

.:: otevřený internetový HR magazín ::.

Novinky | Pracovní prostředí | Získávání a výběr | Rozvoj pracovníků | HR přehled | Poradna Personalisty | Celoživotní učení Dokumenty z oblastí RLZ a celoživot. učení | Blog | ISTP.cz (Systém typových pozic) | Stravenky FAQ | ČMAP




PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ

Motivace pracovníků

Prace.cz: více než čtvrtina zaměstnanců dostává v práci i jiné nápoje než vodu z vodovodu

Jan Míka - 15. 08. 2012

Nápojový komfort na českých pracovištích není podle průzkumu portálu Prace.cz nijak vysoký. Téměř třem čtvrtinám (72 %) z více než 2 300 respondentů ankety nabízí jejich zaměstnavatel k pití bezplatně jen pitnou vodu z kohoutku – tedy nezbytné zákonné minimum.

ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR

Získávání a výběr

Růst ekonomiky zdůrazňuje význam zaměstnanecké loajality

Převzatá zpráva - 28. 11. 2007

Současnou situaci na trhu práce je možné charakterizovat jednoduše – nedostatek kvalitních zaměstnanců. Růst ekonomiky a pokles nezaměstnanosti indikují možnost vyšší fluktuace zaměstnanců a růst významu zaměstnanecké loajality.

ROZVOJ PRACOVNÍKŮ

Rozvoj pracovníků

Mobbing - nebezpečí pro zaměstnance i pro firmy

Jan Míka - 03. 02. 2008

V současné době se v kontextu vztahů na pracovišti začíná stále častěji objevovat termín „mobbing“. Co si pod tímto slovem představit?

.

.

ZAJÍMAVOSTI ODJINUD

HR přehled

Praha má nejnižší nezaměstnanost žen v celé Evropě

HR digest - 07. 01. 2008

Praha je jediným evropským regionem s nezaměstnaností žen pod úrovní tří procent. V České republice byla prosincová nezaměstnanost na historickém minimu. Praha si drží nejnižší procento nezaměstnanosti žen ze všech sledovaných evropských regionů. Výhledy do budoucna jsou navíc optimistické, pokud se podaří prosadit návrh finančně zvýhodnit zaměstnavatele, kteří na částečný úvazek zaměstnají matky po rodičovské dovolené.

CELOŽIVOTNÍ UČENÍ

Poradna Personalisty

Vysočina plná dalšího vzdělávání

Převzatá zpráva - 20. 09. 2007

V týdnu od 10. do 14. září 2007 zaplnila náměstí okresních měst kraje Vysočina akce zaměřená na vzdělávání dospělých osob, kterou pod hlavičkou kraje Vysočina pořádala společnost bit cz training, s.r.o., provozovatel krajského vzdělávacího centra ERUDIC.

PORADNA PERSONALISTY

Pracovní právo

Skarta - Minimum, které byste měli znát

Jan Míka - 18. 09. 2012

sKartu dostanou postupně všichni příjemci sociálních dávek s výjimkou důchodů a nemocenské. Automaticky ji vystaví úřady práce, kde si ji lidé vyzvednou. Celkem půjde o zhruba 900 tisíc příjemců dávek. Mezi ně budou patřit lidé pobírající rodičovský příspěvek, podporu v nezaměstnanosti nebo podporu pro zdravotně postižené.


.


.

VYHLEDÁVÁNÍ


REKLAMA




NOVINKY

Odměňování zaměstnanců ve veřejných službách a správě je řešeno zákonem. Ve vymezených ustanoveních je vláda nařízením oprávněna konkretizovat podmínky při poskytování některých složek platu. Jinou formou nelze platové podmínky upravovat. Není tedy v pravomoci ředitele organizace řešit platové podmínky odchylně od obecně závazných předpisů.  Více.

Vážení čtenáři Personalisty.com, v průběhu ledna 2008 jsme změnili tvář našeho internetového časopisu. Nového Personalistu.com najdete na adrese www.personalista.com. Původní verze portálu poběží nadále (bez dalších aktualizací) na stránkách http://puvodni.personalista.comVíce.

Předvánoční šílenství, shánění dárků, firemní večírky, schvalování rozpočtů – minimum volného času. Jste již unaveni? Potřebujete pauzu, trochu vydechnout?  Více.

Ztráta zaměstnání je stresující, ale na sebelítost většinou není čas. Jak se píše strukturovaný životopis a komu ho máte poslat? Pokud vám již běží výpovědní lhůta, neváhejte začít s hledáním nového zaměstnání.  Více.

Všechny novinky...


spolupracujte s námi - reklama - kontakty

personalista.com je součásti monitoringu PraveDnes.cz